След като Джузепе Конте подаде оставка, от сряда започват консултациите на президента на страната Серджо Матарела с представителите на политическите групи в парламента. Същевременно те, подготвят своята стратегия и тактики. Без съмнение,  подкрепа за нов кабинет на Джузепе Конте ще дадат тези от настоящата коалиция:  „Пет звезди”, Демократическата партия” и от партията „Свободни и равни”.

В същото време, се работи за създаване на нова парламентарна група на която Конте  да разчита за трети кабинет и същата да участва на консултациите при президента Матарела. От партията „Италия вива” на бившия премиер Матео Ренци, ще се съберат на съвет утре вечер. По отношение на Ренци, кратък коментар направи  вицепрезидента на Демократическата партия Дебора Серакиани като каза: „Никой не може да наложи вето на никого и в политиката никога не казва никога“.

След съвещание на партиите от дясната коалиция, бе решено всички те – „Форца Италия”, „Лига” , „Братя на Италия” и други по-малки партии , да се явят пред президента на страната с обща делегация. В официалното им съобщение се казва, че коалицията е готова да гласува в Парламента всички онези  мерки, които според тях са в полза на италианците. 

По материали на Euro News / Франция