Ресторантите да отворят отново на 1 март, а нощните заведения 15 дни по-късно – в зависимост от епидемичната обстановка. За това са се договорили здравният министър Костадин Ангелов и представители на бранша.  Да има предвидимост и възможност за планиране от страна на ресторантьори и хотелиери са поискали представителите на Асоциацията. 

Помощите за затворените заведения заради коронавируса да се изплащат в рамките на календарния месец, за който е кандидатствано. Работещите в сектора, който е принудително затворен, да бъдат компенсирани достойно, настояват още от Асоциацията.

А от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България не са съгласни ресторантите да възобновят работа от 1 март, а нощните заведения – 15 дни по-късно. Това се казва в позиция на двете организации. Те заявяват, че не са участвали в преговори със здравния министър относно дата за отваряне. И категорично заявяват, че не са съгласни с тези дати и остава намерението им да протестират на 27 януари с искане да отворят на 1 февруари.