Всички магистрали и основни отсечки от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщи председателят на Пътната агенция Георги Терзийски. Няма сигнали за бедстващи хора.

1320 снегопочистващи машини са обработвали през нощта пътищата от републиканска пътна мрежа. Обработката на настилките продължава като при усилване на снеговалежа ще се включи допълнителна техника.Ограничено е преминаването на тежкотоварните автомобили над 12 т по автомагистрала „Хемус“ на територията на Софийска област, като шофьорите изчакват на място. Затворен за всички автомобили е Троянският проход. Тежкотоварните автомобили над 12 т трябва да бъдат задължително с вериги през Прохода на Републиката и по републиканската пътна мрежа на територията на област Разград. Заради обилен снеговалеж и почистване е ограничено преминаването на МПС над 12 т през проходите „Превала“ и „Рожен“.

Движението по АМ „Хемус“ след 3:00 ч. тази нощ на територията на област София беше ограничено за МПС над 12 т поради снегопочистване и снегонавявания. Шофьорите изчакваха на място.От Пътната агенция съобщиха, че е възстановено движението през прохода „Шипка“. Временно се ограничава и движението по път I-5 гр. Шипка – кръстовище за с. Крън и път III-5601 гр. Шипка – с. Шейново поради силен вятър, снегонавявания и намалена видимост. Временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по път I-3 Ябланица – Плевен в посока София на територията на област Ловеч поради снегопочистване. Временно движението в тунел „Кочериново“ на АМ „Струма“ се осъществява с повишено внимание поради авария в електрозахранването.

125 машини почистваха София от снега през цялата нощ. Извършени са обработки със соли против заледяване във всички райони на града. От Столичната община напомнят на водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили. Против заледяване се обработват пътните платна, по които се движи масовия градски транспорт. Почистени са главните улици в кварталите. Започва почистването и на вътрешноквартални улици, информира кмета Йорданка Фандъкова. Опесъчени са пътищата в природен парк Витоша. Екипи на Столичния инспекторат извършват обходи и контролират работата на почистващите фирми. Почистени са и пътищата между населените места в районите „Панчарево“, „Витоша“, „Нови Искър“, „Кремиковци“ и“ Банкя“ и „Овча купел“ , участъците на Южната дъга и Самоковско шосе. Няма съобщения за нарушения в графика на градския транспорт.

В Благоевградска област продължава да вали, като на места снежната  покривка е над 50 сантиметра. Основните пътни артерии се почистват и са проходими  при зимни условия, като на места има заледени  участъци и навявания. От Областно пътно управление заявиха, че до момента не са наложени временни ограничения, но ако обстановката се усложни, автомобилите ще бъдат спирани, докато работят снегопочистващите машини.

Заради усложнената зимна обстановка в родопската част на област Пазарджик товарен автомобил заседна на пътя Белово- Юндола. Предприети са действия за освобождаването му, но са въведени ограничения за движение в този критичен  участък, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. За няколко часа беше ограничено движението на МПС над 12 т. по път I-7 Силистра – Шумен, път II-21 Русе – Силистра и по път II-71 Силистра-Добрич поради интензивен снеговалеж и снегопочистване, съобщиха от АПИ. Задължително е движението с вериги. Камионите над 12 тона през Прохода на Републиката също трябва да се движат с вериги. По-рано в района на Пчелиново движението беше блокирано за кратко заради аварирало на пътното платно МПС.

В Плевен 69 машини почистват общинската пътна мрежа. С предимство се поддържат уличните трасета на обществения транспорт. Няма получени сигнали за населени места без ток и вода. Единствено тази сутрин е отреагирано на пътя за село Бохот, междуселищния автобус е закъсал, но след обработката и опесъчаването е продължил по маршрута. С предимство се почистват главните пътни артерии и подходите към болници, детски градини и учебни заведения. Започва почистване и на малките улици в града. От Областното пътно управление уточниха, че към момента няма затворен пътища, директорът инж. Ивайло Денчев.

В Хасково валежите от сняг продължават вече 10 часа. 26 машини чистят основните булеварди и улици в града. През нощта на дежурния телефон в общината са получени сигнали за паднали клони. В две села няма ток. Няколко тежкотоварни автомобила са закъсали, но са били изтеглени със специализирана  техника. В област Ловеч пътищата са проходими при зимни условия, продължава да вали обилен сняг. Покривката е между 10 и 30 см. Затворен за движение е проходът Троян-Кърнаре. До момента няма закъсали автомобили. През нощта екипите на електроразпределителното дружество са отстранявали аварии по електропреносната мрежа. Все още не е възстановено захранването в луковитското село Карлуково.