Стъпка №1 – Дефинирайте какви качества търсите в партньора

Разделете лист хартия на две части. В първата част запишете 5 черти, които вашият потенциален партньор трябва да притежава, а във втората, запишете 5 черти, които не можете да понесете.

Стъпка №2 – Изберете този, който отговаря на вашите потребности на 99%

От всички хора, които познавате, изберете човека, който най-добре отговаря на описанието във вашия списък. Може би щастието ви се усмихва и веднага ще намерите любовта на живота си. Важно е да се подчертае, че трябва да отговаряте и на очакванията на другия човек, за да се случи „щракването“.

Стъпка №3 – Какво да направите, ако ви отхвърлят?

Ако избраният от вас човек ви отхвърли, продължете да търсите следващия човек от вашия списък. Не забравяйте да работите върху себе си, за да подобрите привлекателността си в очите на потенциалния партньор.

Стъпка №4 – Не се съгласявайте с по-малко от това, което заслужавате и не се връщайте към миналото

Избирайте само потенциални партньори, които надвишават 75 процента от положителните черти във вашия списък. Тогава има голяма вероятност когато премине първоначалната страст във връзката, любовта, която изпитвате един към друг, да остане. Не се поддавайте на изкушения и натиск на хората около вас.

Ако току-що сте приключили връзка, започнете с първата стъпка. Наместете се в кожата си и разширете кръга от познати.

Тайната на тази формула е фактът, че тя включва и двете страни във връзката. Мъжът и жената създават връзка само ако и двамата се заинтересовани достатъчно един от друг и ако задоволяват потребностите си един друг.

По БГНЕС