Въпреки че е в деветото десетилетие от живота си, Том Джоунс не планира да напуска шоубизнеса и да прекарти кариерата си. Популярният певец пусна нова песен, наречена “Talking Reality Television Blues“. Музикалните експерти я определиха като критика на днешното общество.

Според повечето фенове Том Джоунс прави друг стил музика, който не е специфичен за него. „Може да греша, но ми се струва, че някой е фен на “Radiohead“, „Том Джоунс не се страхува да навлиза в нито един музикален жанр“, „Харесва ми”, са само част от коментарите в социалните мрежи за новото парче.

Преди няколко седмици 80-годишната звезда разкри, че завършва нов албум и очаква с нетърпение да го издаде през 2021 г. В шоуто на „Jools Holland’s Hootenanny” Том Джоунс заяви, че е записал албум точно преди локдауна, в началото на 2020 г. По време на втория го е смесил и сглобял с продуцентите. Това ще бъде най-очакваният и с нетърпение чакан албум в кариерата ми, допълни певецът.  Очаква се дискът да се появи скоро на музикалния пазар.

Уелският певец е изключително популярен през 60-те години с мощния си глас, тесните панталони и отворените си ризи – и двете често от черна кожа. Пее различна музика – поп, рок, ритъм енд блус, песни от мюзикъли, кънтри, денс, техно, соул и госпъл. Неговият стил на пеене прилича много на изпълнители на ритъм енд блус и соул музика като Литъл Ричард, Солъмън Бърк, Джаки Уилсън и Брук Бентън. Том Джоунс е продал над 400 млн. копия от записите си по целият свят, според Книгата на рекордите Гинес.