Експерти посочиха хранителните вещества и добавки за понижаване на лошия холестерол. Първата хранителна добавка, необходима за понижаване нивата на лошия холестерол е магнезият. Неговият дневен прием не само понижава нивото на лошия, но и повишава нивото на добрия холестерол в организма. В допълнение, това вещество е основен минерал, който е необходим за регулиране на кръвното налягане и нивата на кръвната захар.

Втората добавка е екстрактът от зелен чай, за който е доказано, че помага за намаляване на риска от сърдечни заболявания. Също така той е богат на полифеноли, които имат антиоксидантни, антибактериални, антивирусни и противоракови свойства.

Холестеролът е липидно вещество, необходимо за метаболитните процеси, намиращи се в човешкото тяло. В нормални количества е необходим, за да се изграждат клетъчните мембрани, да се поддържа формата им. Високите нива на холестерол водят до запушване на кръвоносните съдове и образуване на плаки. В резултат на това човек може да образува кръвни съсиреци, които водят до ужасни последици и дори смърт.

По ТАСС / Русия