Започна ваксинирането срещу COVID-19 на лицата, записали се в електронния регистър от област Видин, които тази седмица са 88 човека, а за следващата седмица са 218. Наличният към момента препарат е на „AstraZeneca“. Ваксинирането се осъществява във временните имунизационни пунктове в имунизационен кабинет в Регионална здравна инспекция във  Видин. Имунизационни кабинети са открити във видинската болница „Света Петка“ и в белоградчишката болница  „Проф. д-р Г. Златарски“. Имунизации се извършват и в медицинските центрове „Биомед-99“ и  „Омега“.

В област Видин са поставени общо 3301 дози ваксини, като с напълно завършена имунизация срещу коронавирус са 510 лица. По данни на РЗИ – Видин има регистрирани 28 нови случая на COVID-19 през последното денонощие, като 16 са доказани с PSR изследване, а 12 с бърз антигенен тест. Още 11 лица, положителни за коронавирус, са оздравели. 10 човека са били на домашна терапия, а един е лекуван и изписан от видинската болница. Регистриран е 1 смъртен случай. Починал е мъж на 72 г.

Потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 1825, като 1583 от тях вече са излекувани. 159 лица, положителни за COVID-19, са починали. Активните случаи в областта са 83, като 29 човека са хоспитализирани.