В Гърция вече е задължително носенето на маски и в автомобилите за районите в страната от ниво на риск 3 (оранжево) и риск 4 (червено). Сред тях са Серес, Солун и Атина. Мярката се отнася и за такситата, и за частните леки коли, освен ако шофьорът в тях не пътува сам. Глобата за неспазване на правилата е 150 евро, информират от пресцентъра на МВнР. За районите от ниво риск 4 допустимият брой пътници в леките коли е трима.

13 области в Гърция са застрашени от затваряне.

До 8 ноември важи изискването за българските граждани да попълнят форма за локализация на пътниците (PLF Form) и да носят предварително генериран QR код при влизане в Гърция, както и задължително да представят отрицателен резултат от PCR-тест за Ковид-19.

От 24 октомври в редица райони на страната беше въведен вечерен час заради разпространението на коронавируса. Забранено е движението от 0.30 до 5.00 часа, освен за служителите нощни смени и за спешните случаи. А още през лятото маски се носеха в затворените обществени места и магазините. С маски можеше да се видят и хора, чакащи на опишки пред супермаркетите, както и на опашките за фериботите.