Финалният кръг от националния шампионат по раликрос се проведе тази неделя във Видин. Раликрос „ТИП Видин 2020“ е част от програмата на Община Видин, посветена на Димитровден – духовния празник на града. В него се включиха 32-ма участници от България и Сърбия. Организатори на спортното събитие са Община Видин, АСК „Жико-Моторспорт“ и Автомобилната федерация на България. Д-р Цветан Ценков, кмет на Община Видин откри състезанието, което се проведе на терена на бившето летище  край село Иново. Автомобилното състезание се проведе в условията на епидемична обстановка при спазване на всички мерки за безопасност. Председателят на АСК „Жико-Моторспорт“ Иван Иванов връчи от името на клуба плакети на д-р Цветан Ценков, кмет на Община Видин  и на Борислава Борисова, зам.-кмет на общината  за приноса им в развитието на автомобилния спорт във Видин.

Независимо от тежките условия на пистата заради дъждовното време, състезанието протече нормално. Церемонията по официалното награждаване на победителите се състоя в късния следобед. Купите на най-добрите връчи заместник-кметът на Общината Борислава Борисова.

При финалното класиране в Дивизия 3 I-то място спечели  Методи Тодоров от АСК „Старт М Криводол”, на II-ро и III-то място се подредиха Момчил Младенов и Ивайло Иванов от същия клуб. В Дивизия 2 челната позиция зае Светослав Миков от АМК Ботевград, следван от Владимир Димитров, пак от  АМК Ботевград и Пламен Цветанов от АСК „Старт М Криводол”. Шампионът в Дивизия 1 е Мирослав Цветанов от АСК „Старт М Криводол”, а след него са представителите на АСК „Жико-Моторспорт” – Александър Томов и Ханко Бориславов.

Победител в отборното класиране стана АСК „Старт М Криводол”. Беше връчена и традиционната „Купа Лада“. При надпреварата там победител е Момчил Младенов.

От АСК „Жико-Моторспорт” също дадоха отличие – за постигнато най-добро време на пистата, което отиде при Иван Живков – състезател на АСК „Старт М Криводол”.

Организаторът на Ретро парад Видин Иван Цолов даде награда за най-атрактивен състезател, която спечели Ивайло Здравков от  АСК „Жико-Моторспорт”.