Депутатите тържествено започнаха новата си парламентарна сесия – последна за 44-ото Народно събрание. Да избягваме внушения, че има опасност от манипулация на изборните резултати. Това само ще намали избирателната активност и ще постави под съмнение легитимността на всеки един от избраните в 45 Народното събрание. А най-големият губещ ще бъде българската демокрация, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в обръщението си за откриването.

„Призоваваме президентът Радев да вземе час по-скоро решение за изборите и да даде възможност на институциите, партиите и гражданите да се подготвят, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Тя заяви, че през изминалата сесия управляващото мнозинство е удържало на натиска на опозицията, без да се подава на провокации, които са целели да „хвърлят държавата и обществото в хаос и безвластие“.

След изборите ще има промяна. Ние няма да отстъпим от всички наши политики, защитавани досега. Разбираме, че здравето на хората на хората е най-важно, но искаме информация колко стотици милиони се изхарчиха и до колко хора, домакинства и фирми стигнаха, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларацията.

Затваряме страницата на управлението без форми, с ПР и самохвалство. Днес демокрацията е в упадък, икономиката е в колапс, напрежението в обществото расте, разделението се задълбочава. COVID-кризата направи по-видима нереформираната здравна система. 2020 г. ще запомним и безразборното харчене, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група.

Изборите ще минат отново под знака на омразата. Обединени патриоти няма да допуснем промяна на изборните правила в навечерието на вота, заяви Искрен Веселинов в декларацията от името на ПГ.