Екипи на общинското предприятие за почистване, както и от  РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ЧЕЗ отстраняват щетите, нанесени от падналия през сняг. Всички налични снегопочистващи машини на Видинската община са в действие.

Пешеходните зони в град Видин  се почистват ръчно и с помощта на мотометачка. През миналата година беше обявена обществена поръчка, чрез която се закупиха 4 броя камиони (тип самосвал), 3 сметоизвозващи камиона, 1 челен товарач и още 1 многофункционална мотометачка (до 10 т), автовишка, контейнеровоз и контейнери за строителни отпадъци.

Към 8 часа днес без ток бяха 13 села на територията на Община Видин – Градец, Генерал Мариново, Динковица, Долни Бошняк, Дружба, Каленик, Кошава, Кутово, Новоселци, Пешаково, Плакудер, Покрайна, Рупци и Сланотрън. Работи се за възстановяване на електрозахранването.

От общината са съдействали за извличането на два тежкотоварни автомобила в района на Дунав мост 2.

До всички населени места е осигурен достъп. Снегопочистването продължава. Видин е сред областите, за които бе обявен жълт код за опасно време. Прогнозата е, че ще се образува нова снежна покривка – около 10 см, а по поречието на Дунав снегът ще се примесва с дъжд.