Бившият готвач на Елизабет II говори за начина на хранене на кралицата, благодарение на който тя е в добра форма дори и на 94 години. Основната тайна на монарха е умереността в храненето. Елизабет II се старае да яде малко и никога не преяжда. Кралицата започва деня с чаша чай и бисквити. След кратък период от време на масата се сервира купа с овесени ядки. За обяд тя предпочита риба на скара или пиле със зеленчуци. Към 5:00 часа следобед Елизабет отново пие чай, но този път със сладко и традиционен британски хляб, който се пече от пшенично, ечемичено или овесено брашно. Любимият десерт, с който монархът завършва, е шоколадът. Често й се сервира и бисквитена торта, но тя я консумира умерено. В „черния списък“ на Елизабет II влизат храни с високо съдържание на въглехидрати: картофи, тестени изделия, ориз.