Индонезийски водолази в Яванско море са открили останките на Боинг 737-500 от Sriwijaya Air. Лайнерът се разби на 9 януари. Части от фюзелажа и останките с данни за регистрация на въздухоплавателни средства са открити на дълбочина 23 метра. По-рано спасителите извадиха на повърхността части от тела и лични вещи на пътници. Полицията работи за идентифициране на загиналите.

Самолетът е летял от Джакарта до Пантианак. На борда е имало около 50 пътници и 12 членове на екипажа. Около четири минути след излитане от столичното летище лайнерът паднал в морето. Съобщава се, че самолетът не е изпратил сигнал за бедствие.

Индонезийските власти отвориха два кризисни центъра, един на летището и един на пристанището, където се събраха роднините на пътниците. Потребителите на социалните медии започнаха да публикуват снимки и видеоклипове на тези на борда на Boeing 737-500.

Катастрофиралият самолет е експлоатиран 26 години. Според ръководителя на Sriwijaya Air, самолетът е бил в добро състояние. Операцията по издирването, в която участват корабите на индонезийския флот, продължава.

По материали на Euro News / Франция и Sky News / Великобриания