Състав на Софийския градски съд остави в ареста Кристиан Николов, който на 19 април причини катастрофа, довела до смъртта на журналиста Милен Цветков. Мярката за неотклонение на 22-годишния Кристиан, приел коктейл от наркотици, преди да седне зад волана, остава „задържане под стража“. Според съда са събрани достатъчно доказателства, че Кристиан Николов виновно е причинил катастрофата. Този път Кристиан Николов се яви лично в съда и поиска да бъде поставен под домашен арест с електронна гривна. В съдебната зала той обяви, че изказва съболезнования на близките на Милен Цветков.

Според съдебния състав обаче разследването е показало умишлено причиняване на смъртта на журналиста – извършителят е управлявал автомобила Ауди Q 7 след употреба на три различни наркотика – амфетамин, марихуана и кокаин, със скорост от 99 км в час при разрешени 50 км в час, не е предприел действия за избягване на удара – при наближаване на кръстовището при червен светофар не е направил опит да спре.

Според магистратите ако е на свобода, Кристиан Николов има опасност да извърши друго престъпление или да се укрие.

„Начинът, по който е извършено престъплението характеризира обвиняемия като изключително безотговорен, лекомислен и самонадеян“, заяви съдията по делото.

Решението може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.