Федералният апелативен съд на САЩ отхвърли искането на конгресмен от Републиканската партия да бъде позволено на вицепрезидента Майк Пенс да отмени победата на президентските избори на Джо Байдън в полза на действащия държавен глава Доналд Тръмп. Законите в страната изискват на 6 януари Конгресът официално да преброи гласовете от избирателната колегия, които след вота на 3 ноември 2020 г. са 306 срещу 232 в полза на Байдън.

11 сенатори от Републиканската партия оспорват този резултат. Те искат отлагане на гласуването в Конгреса, което утвърждава победата на Байдън, с 10 дни, за да може комисия да разследва твърденията за изборни измами в някои щати. Твърденията за изборни измами са част от реториката на президентът Доналд Тръмп. До момента екипът му не можа да докаже нередностите в съда.

Вицепрезидентът Майк Пенс подкрепя намерението им, защото споделя безпокойството на милиони американци от допуснати фалшификации и нарушения. Според BBC действията на групата Сенатори от Републиканската партия вероятно няма да попречи на процеса по утвърждаване на Байдън за президент на САЩ.