Никой не е правил записи, това не отговаря на истината. Това заяви Радостин Василев. 

Преди 1 г. напуснахме ИТН пред очите на цяла България, защото мафията проби в ИТН. Сега ИТН са 11 човека. На път сме да се сформира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС – не мога да подкрепя такава коалиция, ще гласувам против и ще напусна ПП. Това е огромно предателство към всички, които гласуваха доверие на ПП. Това каза народният представител Радостин Василев.

„Не съм гласувал за Росен Желязков, защото не мога да гласувам за ГЕРБ“, каза Василев и съобщи, че по време на контактната група между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ съвпаденията в политиките са прераснали в разговор за политики по сектори. „Принудихме се да стоим на една маса с хора, които трябва да вкараме в затвора. Не можем да бъдем конструктивни с мафията. Отчаянието, което Трифонов предизвика пред българското общество, ние сега го засилваме. Хората вече не искат да бъдат на избори. Това е дълбоката държава – когато неясно по какви начини се събират структури с една задкулисна цел“, обяви той.

„Миналата неделя получих имейл от председателката на Националния съвет на ПП – Таня Султанова, аз не съм член на НС на ПП, нито на изпълнителните органи на ПП. Записах онлайн цялото събитие, с над 50 участници, членове на НС на ПП. Имам просто запис на НС на ПП в моя хол. Ето ви дълбоката държава. Станах сутринта в 7.30 ч. в понеделник и изслушах записа, аз лично бях потресен. Във вторник около 15 човека изслушахме това събитие. Взехме решение, че ние не можем да скрием от обществото това, което става. Това не е таен запис. Ще го предоставя на всички журналисти в пълния му размер от 5 – 6 часа. Направихме един кратък 5-6-минутен разбор. Истинската омерта, задкулисия, дълбоката държава е коалицията на ПП и ГЕРБ“, обясни Василев, като посочи, че избиратели се нагледаха на гаври.

„Много е тежко човек да изпълнява втори път предателство, затова аз повече в чужди проекти няма да участвам“, заяви той. Василев коментира, че преди 2 седмици Петков му се обади и го е попитал дали е готов да направи стъпка встрани, за да могат да търсят правителство на малцинството с ГЕРБ, на което той е отговорил, че е съгласен и заедно са избрали Митко Илиев да бъде кандидат на Промяната за министър на спорта. „Аз не мога да бъда министър в правителство с ГЕРБ, с премиер Мария Габриел“, каза той.

Защо предоставя записа от НС на ПП, Василев коментира така: „Защото между вторник и сряда идваха от различни краища на България членовете на УС. Искахме да го изслушаме записа докрая, явно някой му е казал на Кирил Петков.“

снимка и видео БГНЕС