Един човек е бил прострелян на Капитолия в американската столица Вашингтон, след като привърженици на президента Доналд Тръмп щурмуваха сградата на Конгреса, който трябва да утвърди избора на Джо Байдън за президент.

Полицейските служители стоят на охрана, докато поддръжници на американския президент Доналд Тръмп се събират пред сградата на Капитолия на САЩ във Вашингтон, САЩ, 6 януари 2021 г. REUTERS/Leah Millis

Информацията за ранения идва от източник, пожелал анонимност. По рано CNN съобщи, че става дума за жена, простреляна в гърдите, която е в критично състояние.

Поддръжници на американския президент Доналд Тръмп се изкачват по стените на Капитолия по време на протест срещу сертифицирането на резултатите от президентските избори в САЩ през 2020 г. от Конгреса на САЩ, във Вашингтон, САЩ, 6 януари 2021 г. REUTERS/Stephanie Keith

Според източника на Асошиейтед прес пострадалият човек е откаран в болница. Няма яснота около обстоятелствата, при които се е случил инцидентът.

Поддръжниците на Тръмп се опитват да пробият полицейска бариера в сряда, 6 януари 2021 г., в Капитолия във Вашингтон. Докато Конгресът се готви да потвърди победата на новоизбрания президент Джо Байдън, хиляди хора се събраха, за да покажат своята подкрепа за президента Доналд Тръмп и твърденията му за измама с изборите.(AP Photo/Julio Cortez)
Поддръжници на американския президент Доналд Тръмп реагират на сълзотворен газ по време на сблъсък с полицаи пред сградата на Капитолия на САЩ във Вашингтон, САЩ, 6 януари 2021 г.REUTERS/Leah Millis
Служителите на реда отблъскват поддръжници на американския президент Доналд Тръмп, опитващ се да влезе в Капитолия по време на протест срещу сертифицирането на резултатите от президентските избори в САЩ през 2020 г. от Конгреса на САЩ, във Вашингтон, САЩ, 6 януари 2021 г. REUTERS/Jim Urquhart
Хората се приютяват в галерията, когато протестиращите се опитват да проникнат в Капитолия на САЩ в сряда, 6 януари 2021 г., във Вашингтон. (AP Photo/Andrew Harnik)

Представител на полицията на Капитолия се качи на трибуната и призова конгресмените да запазят спокойствие, като ги увери ,че скоро ще има повече информация.

Американската полиция на Капитолия с извадени оръжия стои близо до барикадирана врата, докато протестиращите се опитват да проникнат в Камарата в Капитолия на САЩ в сряда, 6 януари 2021 г., във Вашингтон. (AP Photo/Andrew Harnik)

Председателят на комисията по правилата на Камарата Джеймс Макгавърн от Масачузетс заяви пред събралите се конгресмени, впили поглед в телефоните си, че се очаква скоро Камарата да възобнови заседанието си. Репортерите и другите хора извън залата бяха предупредени да заемат местата си и да не излизат.

Американската полиция на Капитолия задържа протестиращи на мушка близо до Камарата в Капитолия на САЩ в сряда, 6 януари 2021 г. във Вашингтон(AP Photo/Andrew Harnik)
Американски полицейски служител от Капитолия стреля с лютив спрей срещу протестиращ, опитващ се да влезе в сградата на Капитолия по време на съвместно заседание на Конгреса, за да удостовери резултатите от изборите за 2020 г. на Капитолийския хълм във Вашингтон, САЩ, 6 януари 2021 г. Kevin Dietsch/Pool via REUTERS
Полицията се изправя срещу поддръжници на президента Доналд Тръмп, докато демонстрират на втория етаж на американския Капитолий близо до входа на Сената след нарушаване на защитата на сигурността, във Вашингтон, САЩ, 6 януари 2021 г. REUTERS/Mike Theiler

По материали на AP, Reuters / САЩ и Sky News / Великобритания