Проходът Петрохан остава затворен, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.  Екипи на пътноподдържащата фирма, Горското стопанство и „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават разчистването на падналите и пречупени дървета и клони на пътя през прохода. На участъци, които вчера са били разчистени,  през нощта отново са паднали дървета. Четири багера и три товарача подпомагат екипите, които работят при изключително тежки условия. Пътната настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури.

          До възстановяване на преминаването през  прохода Петрохан шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути път Е-79 Монтана – Мездра и от там през Искърското дефиле или по АМ „Хемус“ до София и обратно.

          Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри. Всички областни пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките.