Президентът Румен Радев заяви, че идеята за гласуване в два дни на изборите не е негова и той не лансира такава идея. Радев каза това на днешните консултации, във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот, с ръководството на Централната избирателна комисия.

Радев отбеляза, че медиите, които следят разговорите в реално време, са основният фактор за връзката с гражданите. Но вчера с учудване е гледал в някои репортажи, че „президентът предлагал и лансирал идеята гласуване в два дни“. Тя се поема вече и от водещи на блокове и т.н. Радев призова за коректност и посочи, че ясно е заявил, че към него постъпват идеи и предложения за гласуване в два дни.

Естествено е да ги споделя с кметовете, върху чиито плещи ще легне тази отговорност. И това не е моя идея, знам какво би означавало това, но нека се обсъди, защото има хора, които мислят по този начин. Нека се види и кметовете да кажат какви огромни проблеми има, ако тръгнем на този вариант, отбеляза президентът, като добави, че не лансира такава идея. Коректното отразяване на информацията, а не интерпретациите, е в услуга на гражданите, добави Румен Радев.