Премиерът Бойко Борисов се ангажира с осигуряването на скенер и изграждането на параклис в столичната болница „Св. Анна“. Борисов и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов посетиха днес лечебното заведение. Срещата с директора на болницата – Славчо Близнаков, беше излъчена в профила на премиера Борисов в социална мрежа. Министър Ангелов посочи, че средствата за скенера – 1,4 млн. лв., ще бъдат осигурени през бюджета на Министерството на здравеопазването.


И доц. Атанас Мангъров ще се ваксинира, каза премиерът Борисов, посочвайки, че е говорил с лекаря, и предложи „Мангъров да се ваксинира публично“. Борисов изрази убеждението си, че все повече ще нараства броят на желаещите да се ваксинират, особено след вчерашното имунизиране на известни лекари и директори на болници.


Общо 699 души медицински персонал са били ваксинирани вчера, като най-много са били в Пловдив, каза министър Ангелов. Премиерът допълни, че противоепидемичните мерки са били много навременни, точни и максимално щадящи правата на хората. Борисов посочи още, че данните за заболеваемостта и смъртността от коронавирусната инфекция показват намаляване, а натискът върху лечебните заведения спада.