Полицията във Вашингтон арестува 68 души във връзка с вчерашното щурмуване на Капитолия. Повечето от тях са арестувани в самата сграда на американския Конгрес, съобщи началникът на полицията Робърт Конти.

„Имаме страшно много работа по идентифицирането и задържането на всеки един от буйната тълпа, отговорен за действията си“, каза Конти пред репортери. Сред задържаните има 60 мъже и 8 жени, арести са извършени както вчера, така и тази сутрин, добави началникът на столичната полиция.

Американският полицай, застрелял една от участничките във вчерашните безредици в сградата на Конгреса в САЩ, е отстранен временно от работа. Това съобщи началникът на полицията в Капитолия Стивън Сънд. „Полицейският служител е изпратен в административен отпуск, неговите пълномощия на полицай са преустановени в очакване на резултатите от разследването“, се казва в изявлението на Сънд.

Над 50 души от правоохранителните органи са пострадали при безредиците, няколко от тях са хоспитализирани със сериозни наранявания.

По материали на AP, Reuters / САЩ и Sky News / Великобритания