Британските депутати в Камарата на общините одобриха споразумението между Обединеното кралство и ЕС за Брекзит. Убедителното гласуване в полза на сделката е в резултат на голямата подкрепа от лейбъристите в опозиция, които ако гласуват против споразумението, което не харесват, ще бъдат обвинени, че гласуват за Брекзит без сделка. Търговското споразумение вече бе подписано от Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел в Брюксел и Борис Джонсън в Лондон. Предстои то да бъде одобрено и от парламентите.

След като законопроектът бъде одобрен и на второ четене от Долната камара на британския парламент, той ще бъде изпратен по-късно и до Камарата на лордовете (Горната камара на парламента) и ще се превърне в закон, след като получи съгласието на кралицата.

Междувременно премиерът Борис Джонсън заяви, че страната запазва суверенен контрол над законите и националната си съдба, като подписва търговската сделка с Европейския съюз, и същевременно запазва опцията за търговия и сътрудничество със съседите от ЕС при възможно най-близки условия.