Бедствено положение беше обявено в общините Струмяни и Трън заради проливните валежи. В частично бедствено положение са Перник и Радомир. Двойно е увеличено количеството вода, което се изпуска от язовир „Студена“. Пазете хората щетите ще се оправят, това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си тази вечер в Пернишкото село Ярджиловци. Това е населеното място, където заради преливането на реките Мещичка и Конска, има залети къщи и земеделски имоти. То е сред най-пострадалите от днешните наводнения в област Перник.

След Перник и Трън частично бедствено положение обявиха и в община Радомир. То ще действа за  7 дни. Обилните дъждове и започналото изпускане на язовир „Студена“ нанесе щети и на територията на община Радомир.

Заради наводнени къщи се е наложило да бъдат евакуирани жители на Батановци. По думите на кмета става дума за около 20 човека. Търсят се варианти за временното им настаняване. Река Ерма е повишила нивото си с 3 метра, излязла е на няколко места от коритото си и е причинила наводнения.