На Коледа стават чудеса. Хората се променят, доброто тържествува над злото. Коледа поставя ново начало във всеки един от нас. Дни преди Рождество Христово ви срещаме с композитора Милен Македонски и неговите коледни песни.

„В тези тъжни и ненормални времена, в които ни поставиха да живеем, единственото нещо, което успява да съхрани духът ми е да творя!“ каза творецът за compassmedia.bg. „Защото държавата ни остави на произвола на съдбата и сякаш ние – хората на изкуството сме непотребни и от нас няма нужда! Но въпреки това, с божията помощ успях да запазя вдъхновението си и да създам много, нови песни през тази година. А благодарение на мои, верни приятели, успявам да оцелея и физически!“, не крие разочарованието си композиторът.

„Миналата година, когато създадохме песента „Звездата на Рождество“ – бляскав дует с Маргарита Хранова и Орлин Горанов, в мен се зароди идеята да направя коледен албум, само с мои, авторски песни. Тази година успяхме да запишем още две от този проект – „Божествен мир“, в изпълнение на Маргарита Хранова и „Свята Коледа“, в изпълнение на 12-годишната Ема Петкова от Пловдив, разказва Милен Македонски. „Реших в коледния албум да има 12 песни, колкото са месеците в годината, създадени изцяло от мен като музика, текст и аранжимент, както и една песен бонус – мой аранжимент по класическата тема „Тиха нощ, свята нощ“. От 20 години имам привилегията и щастието да създаваме заедно песни с голямата, наша певица Маргарита Хранова. Тя е моята муза, тя ме провокира, допълваме се в работата ни, дишаме в един ритъм и много я обичам като изпълнител и приятел!“, категоричен е творецът и уточнява: „Преди няколко години записахме първата ни съвместна коледна песен. И сега тя ще участва в албума с три песни. Звучат гласовете и на Орлин Горанов, Стефан Илчев и Нора Караиванова, Ема Петкова и Ива Николова, на вокална група Фортисимо и други. Милен Македонски се надява, че въпреки усложненията от карантината и
преобърнатия ни живот албумът с песни да е факт за другата Коледа. И пожела на всички читатели на compassmedia.bg да са здрави и да се стремят към хармония и божественият мир в сърцата си! И въпреки трудностите, да намерят сили, да даряват любов на близки и приятели! Да бъдете по-добри и да не забравят, че всеки ден и всеки час Бог е тук, за да бъде с нас и да ни закриля!