Легендарният телевизионен водещ Лари Кинг е бил хоспитализиран с COVID-19, съобщи CNN. 87-годишният Кинг е в медицинския център „Cedars Sinai“ в Лос Анджелис повече от седмица. Поради противоепидемичните протоколи на болницата, трите деца на Кинг не са успели да го посетят.

Кинг, който има диабет тип 2, се е сблъсквал с редица медицински проблеми през годините, включително няколко инфаркта и петорна байпас операция през 1987 г. През 2017 г. Кинг разкрива, че е бил диагностициран с рак на белия дроб и е претърпял успешно операция за лечение. Той също се подложи на процедура през 2019 г. за лечение на ангина пекторис. Собствените му медицински проблеми го вдъхновиха да създаде фондация “Лари Кинг Харт”, организация с нестопанска цел, насочена към подпомагане на неосигурени лица да плащат за здравни грижи.

Кинг беше домакин на “Лари Кинг на живо” на Си Ен Ен в продължение на 25 години, интервюирайки кандидати за президенти, известни личности, спортисти, филмови звезди и други. Той се пенсионира през 2010 г., след като засне повече от 6000 епизода от шоуто. Туитър акаунтът на Кинг има 2,4 милиона последователи. Последният му туит беше на 26 ноември, когато той пожела на последователите си честит Ден на благодарността.