Уникалната пътуваща изложба със 17 пана от винил, която представя невероятните фигури от стъпките на 34 български народни хора, са  разположени на крайбрежната алея в Крайдунавския парк на Видин. Тактовият размер е показан във фона на изображенията чрез различен брой вертикални линии и цветове, характерни за костюмите в съответната фолклорна област. Изложбата е дело на организация „Таратанци“ и  е била експонирана в повече от 15 населени места в България и чужбина. Експозицията е част от фестивала „Дунавски вълни“, който се провежда във Видин.

 Посетителите на фестивала можеха да присъстват и на концерта на сестрите Ива и Велислава Костадинови, които пяха на сцената при Художествената галерия. Те гостуват не за първи път във Видин.  Внучките на голямата българска фолклорна певица Гуна Иванова от малки придружават своята знаменита баба на концерти и участия в цялата страна и в чужбина. След излизането на тяхното доста по-модерно поп парче „Чула ли си“, вече заявяват своето място на българската музикална сцена като изпълнителки със собствен стил и звучене.

След концерта публиката се наслади на ефектно огнено шоу на “Дивинитас”. От своето създаване през 2005 г. до днес, клубът се превръща в институция, която поддържа и развива огненото изкуство в България.