От тази седмица до деня на встъпването в длъжност на новоизбрания президент се планират въоръжени протести във всички 50 щата на САЩ и в Капитолия. Това сочи вътрешен бюлетин на ФБР, според телевизия ABC News.

Според медията, ФБР е получило информация за група, призоваваща за „щурм“ на местни и федерални правителствени съдилища, както и на административни сгради, в случай че Доналд Тръмп бъде отстранен от длъжност преди встъпването в длъжност на новоизбрания президент. Групата планира също така да „щурмува“ правителствени офиси във всеки щат в деня, в който ще се закълне Джо Байдън, независимо как е гласувал .

До неделя са идентифицирани 29 лица и акаунти в социални мрежи на лица, които са влезли незаконно в Капитолия. ФБР е получило близо 45 000 материала от социалните мрежи, които сега се преглеждат. По време на обсадата на Капитолия загинаха петима души, включително полицейският служител на Капитолия Брайън Синик. В бюлетина на ФБР се казва, че Синик “е починал от наранявания, получени по време на пробива в сградата на Конгреса”. 

По материали на ABC News / САЩ