50 ваксини срещу коронавирус са доставени във Видин. Започна ваксинацията на лекарите на първа линия, работещи в Спешна медицинска помощ и в ковид-структурите на видинската болница „Света Петка“. Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Ивета Найденова първа се ваксинира. В рамките на три дни във Видин ще бъдат ваксинирани 50 души медици. Ваксинацията ще се извършва в обособения имунизационен кабинет във видинската болница.

 Над 150 от медицинските кадри, работещите във видинската болница, са изявили желание да се ваксинират. От Регионалната здравна инспекция  са заявили, че всички медици ще бъдат ваксинирани. Отчита се спад в броя на хоспитализираните. Д-р Борислав Милчев, член на Управителния съвет на видинската болница, посочва, че мерките трябва да се спазват, в противен случай лошият сценарий от пролетта в лечебното заведение  може лесно да се повтори.

 100 ваксини срещу коронавирус са доставени за област Монтана. Те са разпределени между четирите болници в региона. Най-много са за лекарите в областната болница  „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана и в болница  „Св. Николай Чудотворец“ в Лом. Ваксини са разпределени и за болницата в Берковица и клиниката, „Свети Георги“ в Монтана.

 Ваксините във Видин и Монтана  са доставени до лечебните заведения при спазването на всички изисквания за транспортиране. Всеки поставил ваксина ще трябва да подпише информирано съгласие. През януари се очаква по-голяма пратка от ваксините, за да бъдат обхванати всички желаещи медици, стоматолози, фармацевти и помощник фармацевти в Северозападния регион.