Юбилейното издание на фестивала бе открито сред стените на средновековната крепост „Баба Вида“с концерта „Дунавски валс“, под диригентството на Свилен Симеонов.  Публиката бурно аплодира оркестрантите на Симфониета – Видин, които изпълниха популярни и обичани валсове и маршове. За пореден път във Видин  си дават среща модерни и традиционни изкуства и много талантливи творци зарадваха със своите изяви видинчани и гостите на града.

Театралното изкуство отново бе акцент в програмата на фестивала „Дунавски вълни“. Н а откритата сцена на „Баба Вида“ зрителите се насладиха на моноспектакъла „Страсти Илиеви“ на актьора Иван Рангелов от видинския драматичен театър.

Сред стените на средновековната крепост звуча „Музиката на 80-те и 90-те“, в изпълнение на Градския духов оркестър. Музикантите зарадваха своите почитатели, като представиха популярни мелодии, в аранжимент за духов оркестър.

В Крайдунавския парк за най-малките се проведе  театрална работилница, ателие за кукли от горски материали и представление за деца.

Фестивалът ще завърши в петък 30 юли  с фолклорна вечер с участието на самодейни състави и Антимовската духова музика.