Заради пропадане на релсите метростанция „Хаджи Димитър” е затворена от вторник, а обслужването на пътниците в участъка от станция „Театрална“ до „Хаджи Димитър“ по новия метродиаметър се извършва с автобусен транспорт. Все още не е ясна причината за пропадането на новия участък по третия метродиаметър в София.

Предстои демонтаж на релсите, траверсите и бетона, съобщи директорът на “Метрополитен” ЕАД инж. Стоян Братоев, който е на метространция „Хаджи Димитър”. В близост се намира Перловската река, най-вероятно от голямото количество вода при обилните валежи от последните дни допълнително е напоило почвата, посочи Братоев. Той не се ангажира със срок, в който участъкът ще бъде възстановен и движението по новата линия отново ще тръгне.

На този етап трудно е да кажем преди да разкрием какво е отдолу. Първата стъпка е да се демонтират релсите, после траверсите, след това трябва да се махне пътният бетон. Участъкът е в гаранция, строителят ще покрие всичко, което е необходимо, уточни Братоев.