Пред министри и пред кметове премиерът Бойко Борисов отново коментира насрочените за днес протести на част от ресторантьорите и заведенията заради ограничителните мерки. Борисов напомни, че в момента показателите за разпространението на коронавируса у нас са най- добрите.

„И вместо да му се радваме, сега ще си търсим начин, по който да избухне пак пандемията и да затворим всичко, както в другите държави. Трябва ли да го направим? Логично ли е? Ето, отпускаме, отпускаме, отпускаме, докато параметрите са тези. Ясно го обясних. Който както иска, така да го разбере. Разбираме ги и тях. Затова и социалното министерство, и икономиката взеха толкова мерки за подкрепа. Вчера ги броихме – 2 милиарда, плюс пенсионерите по 50 лева, отиват над 3 милиарда. Огромни пари. Нека да кажат кое правителство, от кой бюджет са дадени толкова пари целево“.

„Както с бедствията и авариите, щом има проблем, веднага реагираме, за да няма риск, така и с пандемията майсторски предотвратяваме опасностите“, подчерта премиерът

Кметът на Банско Иван Кадев коментира пред Борисов, че част от туристическия бранш не подкрепя днешния протест: „Това не е нагласата на целия туристически бранш. Голямата част разбират тези мерки и ги приемат, защото много е тънка границата между живота, здравето на хората и бизнеса и благодарят за мерките, които правителството полага за тях“.

Банско е една от четирите общини, за които правителството отпусна над 4 милиона лева за справяне със щетите от последните наводнения.