Оглушителна е тишината и мълчанието от президента Радев по отношение на задържането на опозиционния лидер Алексей Навални в Русия, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Сливница, съобщи пресслужбата на правителството. „До този момент той не се е произнесъл. Нещо повече – европейски депутати, и началникът на кабинета му е европейски депутат, не влязоха да се регистрират, докато се гласуваше резолюцията на Европейския парламент за Навални“, е казал Борисов.

„Тук не става въпрос да се месим във вътрешната работа на Руската федерация. Тук става въпрос за чисто демократичен процес – че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва дадено управление, има право на своя глас. Защо в България да го има, и то в пълния му обем, а на друго място – не“, е добавил министър-председателят. Премиерът Борисов е предложил президентът Радев също да заяви какво мисли по въпроса. „Защото и Европейският съвет, и Европейският парламент, и Европейската комисия настояваме за незабавното му освобождаване“, е посочил Бойко Борисов.


В рамките на посещението в Сливница министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който също е бил на място, е докладвал на премиера, че в най-кратки срокове 370 млн. лв. ще достигнат до бизнеса само чрез програмите на Министерството на икономиката. „След като вече получихме одобрението на Европейската комисия, от другата седмица през НАП започва изплащането на помощта за оборотен капитал за близо 116 млн. лв.“, е заявил министърът на икономиката. Министър Борисов е посочил още, че по процедурата за подкрепяне на средните предприятия са одобрени вече предложения за близо 233 млн. лв., а за микро- и малки предприятия са преразгледани и ще се финансират предложения за над 3.5 млн. лева.