Британски комарджия е заложил 5 милиона долара за победа на Тръмп на президентските избори във вторник, като се смята, че това е най-големият политически залог в историята.

Бившият банкер е използвал частни букмейкъри, регистрирани на карибския остров Кюрасао, за залог с коефициент 37/20 – което означава, че може да спечели 15 милиона долара, ако Тръмп бъде избран за втори президентски мандат, съобщи британското издание The Sun.

Мистериозният комарджия уверено е влязъл в този огромен по размер залог, след като се е консултирал с „вътрешни лица от лагера на Тръмп“, посочва изданието.

„Смятаме, че това е най-големият залог, правен някога в политиката“, посочи източник от хазартната индустрия пред британската вестник.

Макар да е незаконно в САЩ, политическото залагане е популярно във Великобритания и в много други страни, а изборите през 2020 г. се очертават като най-голямото събитие за залагания за всички времена.

След като Тръмп обори повечето залози през 2016 г., ставайки президент, комарджиите изглеждат запалени за повторно негова победа.

71% от парите, заложени за изборите в САЩ през 2020 г., са били за победа на Тръмп, посочва сайтът OddsChecker.