Български гражданин – мъж на 47 години, е сред загиналите при взрива в Мадрид този следобед, съобщиха от МВнР. Посолството ни в испанската столица е било информирано за смъртта на нашия сънародник устно по два различни канала от местната полиция. Очакваме официално писмено уведомление, уточняват от външното ни министерство.

Посолството ни в испанската столицата е в контакт с местните власти и полиция, които изясняват случая, съобщават от МВнР. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Мадрид на телефони: +34 913455761; +34 913456651. Дежурен телефон в извънработно време за спешни случаи: + 34 678 013 846.

По-рано днес беше съобщено, че при експлозията в Мадрид са загинали поне трима души, десет са ранени и един се води изчезнал. Взривът, причинен от изтичане на газ, е срутил няколко етажа на сграда, която принадлежи на Католическата църква и се намира между дом за възрастни хора и училище в квартал Ла Латина. Местните власти са категорични, че не става въпрос за терористичен акт.

Испанските медии съобщиха, че загиналите са жена на 85 година и двама мъже, а човекът, който се издирва, е ремонтирал котелното отделение на сградата. Десетте ранени, единият от които сериозно, са прехвърлени в различни столични болници. Взривът е избухнал около 15:00 часа и е разрушил няколко етажа на енорийската сграда. Учениците в близкия колеж и обитателите на дома за възрастни хора в съседство не са пострадали. Те са били евакуирани, както и всички живеещи на улицата. Свещениците също са изведени и настанени на безопасно място.

По материали на Euro News / Франция