В рамките на проведени девет специализирани операции на територията на област Видин, пътните полицаи са проверили 271 леки и 68 товарни автомобили. Проверени са и 34 каруци, 15 велосипеда, 13 селскостопански машини, три мотопеда, един мотоциклет и две електрически тротинетки.

От констатираните общо 81 неизправности, 40  са били по осветителните системи и сигнализацията. Пътните полицаи съставили 12 акта, 54 глоби по фиш и спрели от движение три пътни превозни средства.  В хода на акция „Зима“ служители на сектор „Пътна полиция“ – Видин са изготвили общо 16 предписания до  институциите, отговарящи за състоянието на пътищата в региона, за отстраняване на недостатъци на пътни настилки, сигнализация с пътни знаци и пътна маркировка, и подобряване на уличното осветление. Към момента 11 от предписанията са изпълнени.

Видинските пътни полицаи напомнят, че през зимата се увеличават рисковете за пътни инциденти и призовават участниците в движението да се съобразяват с условията и стриктно да спазват правилата.  Активният контрол по пътищата в региона ще продължи през целия зимен сезон.