Първото бебе на 2021 г.  във Видин е родено в МБАЛ „Света Петка“ в Отделението по акушерство и гинекология малко след 2 часа през нощта на 6 януари. Бебето е с тегло 3200 гр и ръст 49 см и е първа рожба на 19-годишната Славка Божурова от град Видин. Името на новороденото момиченце е Зоя.

Днес, на Бабинден – 8 януари, Общината спази традицията и предостави подаръци за щастливата майка – красив букет и парична помощ в размер на 200 лв. Тази година обаче, предвид епидемичната обстановка, кметът на Общината д-р Цветан Ценков не можа да поздрави лично родилката. Поздравителен адрес от негово име, заедно с подаръците, връчи директорът на видинската болница д-р Ивета Найденова.

„С радост Ви честитя раждането на Вашата първа рожба Зоя, която е и първото бебе, родено във Видин през 2021 година! Щастливо събитие, което се случи на един от най-хубавите православни празници – Йордановден. Желая Ви от сърце малката Зоя да расте здрава и да има безгрижно детство! Уверен съм, че ще отгледате своето момиченце с много любов и грижи и ще я възпитате като достоен гражданин на Видин!“ ,  пише видинският кмет д-р Цветан Ценков в поздравителния адрес.